Акт 14 на бутиковата жилищна сграда „Мираж“

Луксозната жилищна сграда „Мираж“, която е един от настоящите ни проекти, вече е с Акт 14.

Сграда “Мираж” е разположена в ж.к. Гоце Делчев, гр. София. Обектът представлява жилищна сграда с 10 етажа и 41 апартамента, разполагаща с подземен паркинг, отопление и отлична топло- и звукоизолация.

Сградата е проектирана и се изпълнява като монолитна безгредова стоманобетонна конструкция, състояща се от междуетажни подови конструкции – стоманобетонни плочи и вертикални носещи елементи – стоманобетонни колони и стоманобетонни шайби.

Бутиковата жилищна сграда „Мираж“

Външните ограждащи и вътрешните преградни стени са изградени от тухлена зидария, изпълнена с керамични тухли с марката WIENERBERGER. Покривната система е тип „плосък, топъл покрив” – над стоманобетонната плоча се полага пароизолация и топлоизолация от 15см XPS. Външните стени се измазват с вароциментова мазилка.

Полага се чрез залепване и се дюбелира стабилизиран фасаден експандиран полистирол /EPS– стиропор/ – 10 см., който се отличава с контролираната едрина на зърната. Армираща стъклотекстилна мрежа. Крайното покритие на Интегрираната топлоизолационната система е структурната мазилка – силиконова или силикатна. От 2-ри до 9-ти етаж: шесткамерна PVC дограма с прекъснат термомост „KOEMERLING” и троен пакет нискоемисионно стъкло; 1-ви и 10-ти етаж: алуминиева дограма с отлични показатели.