Sky Fort – най-високата сграда на балканите

„Булкарп“ ООД изпълнява строителствоото на най-високата офисна сграда – небостъргач в България и на Балканите.

Небостъргачът се намира на най-натоварения булевард „Цариградско шосе“, в близост до метростанция „Интер Експо Център – Цариградско шосе“. Скай Форт ще бъде първата сграда над 200 м и ще стане най-високата сграда в България и на Балканите.

Sky Fort

Скай Форт е една от трите сгради в първия етап на мащабния комплекс Sofia Capital City. Комплексът ще разполага с централно парково пространство, около което са разположени сградите. В центъра му е разположена водна площ, а по периферията ще бъдат изградени озеленени хълмове. Съществуващата сграда на Capital Fort ще действа едновременно като лице на комплекса към бул. „Цариградско шосе”, както и за защита на парковото пространство от шума на булеварда.

Sky Fort

„Булкарп“ ООД изпълнява конструкциите по иновативната технология „Напрягане след бетонирането на монолитни стоманобетонни плочи“. Сградата се състои от централно ядро, където са разположени стълбищата, 19 acaнcьopa, oт ĸoитo 13 cĸopocтни, техническите и санитарните помещения. Периферията е максимално освободена от конструктивни елементи, благодарение на иновациите на изпълнение от „Булкарп“ ООД, за да се осигури гъвкавост на офисните пространства. Предвидени са няколко технически етажа, в които ще бъде разположено ОВИ оборудването, резервоари за вода и помпени станции, така че нито една от техническите инсталации няма да бъде видима на фасада или на покрива.

Sky Fort